עורך דין ביטוח סיעודי

אנשים רבים רכשו במהלך חייהם פוליסת ביטוח סיעודי, אם במסגרת קופות החולים או באופן פרטי, הביטוח נותן למבוטח הגנה במקרה ויהפוך לסיעודי בכך שיוכל לקבל גמלה בכסף בכל חודש או סיוע במימון מטפל או סיוע במימון אשפוז.

ברכישת ביטוח סיעוד אנו מבקשים בעצם להבטיח את עצמנו לחיות בכבוד ושנוכל לממן את צרכינו מבלי ליפול לנטל על משפחתנו.

אולם למרבה הצער לא מספיק הקושי הנפשי אותו עובדת המשפחה עם היות בן המשפחה במצב סיעודי, במקרים רבים חברות הביטוח יתנערו מאחריותן לשלם את הגמלאות המגיעות למבוטח שלא בצדק.

מי הוא אדם סיעודי?

אדם יוגדר כסיעודי כאשר הוא זקוק לסיוע בפעולות היום יומיות, כמו הליכה, אכילה, הלבשה, רחצה ושליטה בסוגרים (כמובן שלא צריך להוכיח את כולם) או כאשר המבוטח מסוגל לבצע את כל הפעולות אבל זקוק להשגחה של אדם אחר.
גם צעירים וגם מבוגרים עלולים להגיע למצב סיעודי, אם בעקבות תאונה קשה או מחלה כגון ניוון שרירים, פרקינסון, טרשת נפוצה, אירוע מוחי, אוטיזם ועוד, או בעקבות תהליך הזקנה, כאשר מדובר בחוסר יכולת פיזית לבצע את הפעולות או כאשר מדובר במצב של "תשוש נפש" בעקבות מחלות דמנטיות כגון אלצהיימר או כל מחלה שפוגעת ביכולת השיפוט.

משרדנו הינו משרד מוביל בתחום הסיעוד אשר נלחם מדי יום על זכותם של מבוטחים לקבל את שמגיע להם.

רוב טענות הדחייה של חברות הביטוח הסיעודי הינן בניגוד לחוק ולפסיקה, הן פועלות ב"שיטת המצליח" במטרה להתנער מתשלום ולגרום לכם להאמין לטענות או להפחדות בהאשמות כי המבוטח רימה את חברת הביטוח עם ההצטרפות לפוליסה. אל תהיו מאלה שמוותרים!

אנו נלווה אתכם באופן אישי ורגיש לאורך כל הדרך עד לרגע שבו תקבלו את כל הזכויות המגיעות לכם וזאת במהירות המרבית. בין היתר לאורך כל התהליך נסייע לכם בכל הסידורים הנדרשים מול הרשויות בכדי למצות את זכויותיכם.

אל תוותרו וצרו קשר עם משרדנו לקבלת ייעוץ ראשוני בטלפון 03-7441552 ללא עלות וללא התחייבות.

    השאר/י פרטים בטופס ונחזור אליך בהקדם





    שאלות בנושא תביעת ביטוח סיעודי

    האם חברת הביטוח יכולה לשלוח רופא לבדיקת המבוטח?

    כן, חברת הביטוח שולחת רופא לבדיקת המבוטח כדי להעריך את הגבלותיו הרפואיות ולבדוק האם המבוטח עומד בתנאי הפוליסה והאם יש להפעיל את ביטוח הסיעוד בעיננו.

    במקרה ויש בדיקת רופא בבית המבוטח יש לדאוג שיהיה אדם נוסף בחדר וכן לציין בפרוטרוט את כל מגבלות המבוטח, כמובן שרצוי בטרם הבדיקה להתייעץ עם עו”ד הבקיא בתחום הביטוח הסיעודי.

    מה עושים במקרה וחברת הביטוח דוחה את תביעת הסיעוד של המבוטח?

    במקרים רבים, חברות הביטוח השונות דוחות את תביעת הסיעוד למרות שאין כל עילה לדחייה.

    במצב של דחיה ניתן למנות מומחה רפואי מטעם המבוטח שיבדוק אותו וייתן חוות דעת האם המבוטח נמצא בהגדרה של מצב סיעודי.

    במידה והתשובה חיובית פונים לחברת הביטוח עם חוות הדעת ומתחילים מו”מ לגבי מצבו של המבוטח. בסופו של דבר אם האדם מוגדר במצב סיעודי חברת הביטוח משלמת את תגמולי הביטוח ואין היא יכולה להתחמק מכך.

    מה ההבדל בין ביטוח סיעוד פרטי לבין גמלת סיעוד מהמוסד לביטוח לאומי?

    ביטוח סיעוד פרטי נעשה בנוסף לזכאות של הקשיש הסיעודי לגמלת סיעוד מהמוסד לביטוח לאומי.

    על פי חוק הביטוח הלאומי אדם המוגדר במצב סיעודי זכאי לגמלת סיעוד. גמלת הסיעוד הניתנת מהמוסד לביטוח לאומי היא לא כספית אלא זוהי עזרה מעשית בעבודות משק הבית. לעומת זאת, המבוטח בביטוח סיעוד, במידה והוא עונה על תנאי הפוליסה, זכאי לקבל תשלום כספי בכל חודש.

    מהו מצב רפואי קודם וחובת גילוי?

    לפני חתימה על ביטוח הסיעוד, על המבוטח לגלות את עברו הרפואי המלא על ידי הצהרת בריאות שמורכבת משאלות ותשובות.

    מילוי הצהרת הבריאות הינו שלב חשוב בחתימה על ביטוח הסיעוד ופעמים רבות טעות קטנה ביותר במילוי ההצהרה מובילה לכך שלא ניתן להפעיל את ביטוח הסיעודי בעת הצורך.

    חובת הגילוי הינו סעיף בפוליסת ביטוח הסיעוד המציין כי במידה והמבוטח ענה לא במדויק או לא נכונה על אחת השאלות בהצהרת הבריאות, רשאית חברת הביטוח להודיע למבוטח תוך 30 ימים כי היא מבטלת את ביטוח סיעוד.

    למרות שאני מקבל קצבת סיעוד מהמוסד לביטוח לאומי חברת הביטוח דחתה את התביעה, איך יתכן?

    הכרה של המוסד לביטוח לאומי במצב סיעודי אינה מחייבת את חברת הביטוח, אולם היא תשמש כבסיס לטענות חזקות ומשמעותיות לקבלת כספי גמלת הביטוח הסיעודי, חברות הביטוח הסיעודי פועלות בשיטת המצליח והכרה של המוסד לביטוח לאומי במצב סיעודי תעזור באופן משמעותי במלחמה נגד חברת הביטוח.

    חברת הביטוח הפסיקה אחרי שנה לשלם לי את הגמלה, אשר שולמה לאחר שכבר הוכרתי כסיעודי, האם היא רשאית לעשות זאת?

    הזכאות לגמלה חודשית מחברת הביטוח הינה כל עוד שהמבוטח עונה על הגדרת מצב סיעודי, מעטות הפעמים שמצבו של מבוטח משתפר ובמקרים אלו רשאית המבטחת לבדוק אותו שוב בהתאם להוראות החוק.

    אולם מספר רב של פעמים חברות הביטוח מפסיקות לשלם גמלה לאדם סיעודי אשר ברור כי מצבו הרפואי לא השתפר וכי מצבו הבריאותי יכול רק להתדרדר בעקבות מחלתו או גילו, אולם חברות ביטוח רבות מנסות את מזלן שמפאת מצבו הבריאותי של המבוטח לא יהיה לו את הכוחות הפיזיים או למשפחתו את הזמן להתפנות לנושא ובעצם יוותרו על זכויותיהם. אל תפלו לסטטיסטיקה של המוותרים!

    האם ניתן לתבוע את הביטוח הסיעודי בדיעבד?

    כן. ניתן עד שלוש שנים אחורה לתבוע את הביטוח הסיעודי בהתבסס על מסמכים רפואיים.

    קראו עוד בנושא תביעות סיעוד