תאונות תלמידים- שאלות ותשובות
1. האם ילד שנפצע שלא במסגרת בית הספר, לדוג' במשחק אחר הצהריים או חופשה בחו``ל, זכאי לפיצוי?
הפוליסה תקפה 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, 365 ימים בשנה (היינו, גם בחופשה וגם בסיום שנת הלימודים), בתוך בית-הספר ומחוצה לו, בארץ ובחו"ל, בין שיש לתאונה קשר למוסד החינוכי ובין אם לאו.
דוגמאות לתאונות אותן מכסה הביטוח: פגיעה ממתקן שעשועים, נפילה מאופניים, נשיכת כלב, הכשת נחש, תקיפה, קטטה, התעללות פיזית/נפשית, טביעה, כוויה, פציעה בפעילות ספורטיבית ועוד.
2.האם הזכות לפיצויים נשמרת אם התאונה נגרמה באשמת הילד, או אפילו באשמת הוריו?
כן! בתביעת הביטוח (להבדיל תביעת הנזיקין- אשר תוגש במידה ויש גורם מתרשל) אין זה משנה אם הנפגע היה אשם בקרות התאונה או גורם כלשהו לרבות הוריו. די בעצם בקיומה של התאונה עצמה כדי שהנפגע יהיה זכאי לפיצוי בהתאם לפוליסה.
3.במידה והתאונה נגרמה עקב רשלנות של גורם כלשהו, לדוג': מורה, ריצפה רטובה בקניון, מתקן שעשועים שבור, מדרכה משובשת ועוד, את מי ניתן לתבוע?
במקרים בהם הפגיעה נגרמה עקב רשלנות של גורם כלשהו ניתן להגיש תביעת פיצויים בגין רשלנות הגורם האחראי בנוסף לתביעה הביטוחית. בתביעת הנזיקין יש להוכיח, להבדיל תביעת הביטוח, את רשלנותו של הגורם.
את שתי התביעות ניתן להגיש במקביל, והפיצויים שיתקבלו מתביעת הביטוח לא יקוזז מהפיצויים שיתקבלו מהתביעה הנזיקית.
4.מתי מתיישנת תביעה על פי פוליסת ביטוח תאונות תלמידים?
תקופת ההתיישנות בפוליסת ביטוח תאונות תלמידים הינה 3 שנים מהגיעו של הקטין לגיל 18 (היינו, עד גיל 21) ו/או 3 שנים מיום התאונה אם הקטין בן 18, לפי המוקדם.
יצויין כי בתביעת הנזיקין תקופת ההתיישנות הינה 7 שנים מהגיעו של הקטין לגיל 18, היינו עד גיל 25.